Hieronder vind je de antwoorden van de meest gestelde vragen over onze plastic vrije producten.

Kan ik mijn bestelling ook af komen halen?

Nee, dat kan niet. Wij hebben geen showroom en hebben geen afhaal mogelijkheden in ons magazijn.

Daarnaast werken wij samen met een aantal lokale ondernemers en/of toeleveranciers. In sommige gevallen worden de producten dan ook rechtstreeks vanaf de leverancier opgestuurd naar de klant.

Levert Plasticvrijeproducten.nl ook in andere landen?

Ja. Wij leveren alle producten standaard in België en Nederland en de rest van Europa. De verzendkosten naar België en Nederland zijn gelijk. Voor andere landen zijn deze wel iets hoger. Voor andere landen kun je contact met ons opnemen. De verzendkosten is namelijk ook afhankelijk van de hoeveelheid en gewicht.

Hoe milieuvriendelijk zijn de verpakkingen?

We verzenden bijna altijd ‘plasticvrij’. Onze verpakkingsmaterialen zijn zoveel mogelijk gerecycled. We hergebruiken dozen van onze leveranciers en van winkeliers en ondernemers uit de buurt om je bestelling in te verzenden. Op die manier besparen we grondstoffen en kosten.

Opvulmaterialen maken we voor 90% zelf, ook van kartonnen dozen die we met onze schredder omvormen in luchtige matjes. En mocht je toevallig luchtkussens of biologisch afbreekbare opvulchips in het pakket vinden dan zijn deze altijd hergebruikt.

Tot slot: facturen worden altijd digitaal verzonden, dus papierloos, en paklijsten worden geprint op gerecycled papier of papier met FSC-keurmerk, en daarbij maken we ook gebruik van het zuinige letttertypes ecofont. Mocht je desondanks vragen hebben over je pakket, bel of mail ons dan gerust.

Leveren jullie ook aan gemeentes en Bedrijven?

Ja, Plasticvrijeproducten.nl is een betrouwbare partner voor leveringen aan bedrijven, organisaties, gemeentes en (semi-)overheidsinstellingen. Als bedrijf of overheidsinstelling kun je op rekening betalen. Vooraf krijg je voor jouw bedrijf of organisatie een duidelijke offerte. Facturatie geschied per e-mail (PDF).

Meer informatie of een offerte aanvragen?
https://plasticvrijeproducten.nl/zakelijk-bestellen/

Wat is RVS?

RVS, INOX, roestvast staal of roestvrij staal is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Staal is roestvast staal als minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof in het materiaal zit. In contact met zuurstof uit de lucht vormt zich spontaan een chroomoxidehuid aan het oppervlak die het materiaal beschermt tegen corrosie.

Door het toevoegen van andere legeringselementen (vooral nikkel en molybdeen) neemt de sterkte en de weerstand tegen corrosie verder toe. Hierdoor ontstaan meer toepassingsmogelijkheden, maar wordt het materiaal ook duurder.

RVS is veilig en hygiënisch, sterk én licht in gewicht. Het is onderhoudsvrij en heeft een bijna onbeperkte levensduur. RVS  is bovendien 100 procent recyclebaar.

De hogere aanschafkosten worden daarmee gedurende de levensduur meer dan goedgemaakt. Er bestaan meerdere soorten RVS en binnen deze soorten zijn er vele varianten.

Wat is plastic vrij?

Alle producten die wij verkopen zijn een duurzaam alternatief voor plastic. Veel gebruikte plasticvervangers zijn bijvoorbeeld bamboe, RVS, hergebruikt hout en papier, katoen en riet. Op deze manier kun jij impact maken door producten te kopen die een alternatief zijn voor plastic wergwerpverpakkingen. Op deze manier gaan we samen minder afval produceren en gaan we verspilling tegen.

Maar ook de verpakkingen proberen we zoveel mogelijk plastic vrij te maken.