De bijenwas doek is het duurzame alternatief voor huishoud- en aluminiumfolie. Je kunt het prima gebruiken om verse producten te bewaren zoals brood, kaas, groente of fruit. Je kunt er ook kommetjes en schalen mee afdekken en voorkomen dat het voedsel uitdroogt.
Een bijenwasdoek is zelfklevend waardoor je er makkelijk een schaal met eten mee kan afdekken en dankzij de combinatie van isolerende en ademende eigenschappen is het ideaal om verse producten mee in te pakken. Je kan het ook perfect gebruiken om voedingswaren in de diepvries te bewaren.
De bijenwas en jojobaolie houden het voedsel vers en de doek kan je steeds opnieuw gebruiken tot wel 10 maanden lang.
De doek kan in de vriezer en je maakt het schoon onder de koude/warme kraan en daarna hang je het op om te drogen. Eenmaal droog is de bijenwasdoek weer klaar voor hergebruik!
Bijenwasdoeken zijn multifunctioneel en duurzaam. Door de warmte van je handen zijn de doeken gemakkelijk om bv. een schaaltje heen te vormen en zo sluit het mooi af. De bijenwasdoeken zijn gemaakt van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) en jojobaolie, boomhars en bijenwas. Was de doek na gebruik met KOUD water af of gebruik een KOUD sopje en daarna is hij weer klaar voor gebruik. Niet geschikt voor vaatwasser of wasmachine.